Salı

bu kez babiş’e yemek yapmıyoruz.


yemeğimiz çok uzaklardaki babasız bir ‘küçük kız’a; ‘tarifi alsın, kendine yapıp yesin, büyüsün’ diye, sevgiyle…

‘küçük babiş’ işte tarif:

- sevdiğin bir balık al ama unutma biraz etli olsun; somon olur mesela ya da bizim buralarda bilmediğimiz ama sizin orada ne varsa;

- eve gelince balığı yıka (bu arada bilirsin bizler balığı keseler gibi uzun uzun yıkarız ama sen sadece suya tut) suyunu süz;

- ardından mutfak tezgahına iki kat alüminyum folyo ser;

- balığı üstüne yatır;

- birkaç parça fındık büyüklüğünde tereyağı ekle yanına;

- tuz ekle;

- balığın üstüne bir tabaka alüminyum folyo ser;

- şimdi yapacağın balığı paketlemek; dört bir yanından kıvıra kıvıra yap bu işi; dikkat et hava alacak bir deliği kalmasın ki balığımız ocak üstünde kendi buharı ile pişecek;

- ocağı önce harlı yak, üstüne büyük bir teflon tava yerleştir;

- içine balığı yerleştir;

- sonra ocağı kıs;

- balık yavaş yavaş pişsin ki biraz sonra paket bir balon gibi şişecek;

- bekle biraz, 5-6 dakika öyle pişsin sonra ocağı kapatırsın;

- artık balığın hazır;

- bu arada istersen balığın yanına bir iki tane küçük patates de dilimleyebilirsin;

- ya da kendi sevdiğin bir sosla balığı süsleyebilirsin;

- bir tek domates koyma, çok sulanıyor, balık geç pişiyor.


‘babiş’ bu arada balığın yanına salata yaptın mı? evladım, balık kuru kuruya yenmez ki…

sağlıkla…

2 yorum:

  1. Bu kadar aciklayici bir tarifi yapabilmistir
    Kücük Babis ve hatta ben bile denemeliyim
    Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle sevgiyle ve dostca kalin.....

    YanıtlaSil