babiş’e bayram sonrası kavurma yaptık, kurban etinden.
hem de tarçınlı!
tarçın son aylarda mutfağımızın gözdesi. neredeyse her yemeğe tarçın katar olduk.
baba-kız pek keyfimiz yerinde.
bir de babiş tavukgöğsüne tarçın serpip yese o zaman değmeyin gitsin.
hamiş eğer kavurma yaparsan sana tarifidir;
-dana etini az biraz yağlı al,
-önce bir güzel suda beklet, ki bol bol kanı çıksın akıp gitsin,
-hatta birkaç kez suyunu değiştir,
-sonra etin suyunu süz, tencerenin altını yak,
-bırak etler kendi suyunu salsın sonra da çeksin,
-ve tarçınını ekle,
-önce harlı ateşte,
-sonra ocağı kıs en az bir saat kısık ateşte pişsin etler,
-tel tel olmaya başladığında da tuz ekle,
-afiyet olsun.
YUMMMMMM...Nefis görünüyor mutlaka denemeliyiim..
YanıtlaSil