Çarşamba

fırına et atmak


babis’le sevdiğimiz, kolay ve çok lezzetli bir yemeğimiz var. adına ‘fırına et atmak’ diyoruz.

kendimizi bildik bileli yeriz. babiş de ilk yediğinden bu yana ne zaman ‘fırına et atalım mı?’ önerisiyle ortaya çıksak, ‘he’ dedi başka da bir ses etmedi, dolayısıyla yemek mönümüze temeli girdi.

aslında yemeğin aslı bizim ev fırınında pişirdiğimiz değil. doğrusu taş fırında pişirilendir. çünkü taş fırın lezzeti bu nefis taamda neredeyse yarı yarıya etkilidir.

durum böyle olunca biz ağzımızda kalan çocukluk tadıyla idare edip, babiş’e de ev fırınına atılmış etin tadını sunuyoruz. o da öbür tadı bilmediğinden ‘nefis nefis’ deyip silip süpürüyor önüne konulanları.

ha bir de bizim fırına attığımız ette patates yoktur. aslolan acı biber ve domatestir. ancak babiş bu ikisini yemeği şimdilik yemeği reddettiğinden ona patates bize biber ve domates pişiriyoruz.

size kolay, lezzetli olan bu tarifi verelim bakarsınız sizin de ağız tadınıza uyar fırına et atarsınız.

malzeme (iki kişilik)

- yarım kilo yağlı kuzu kıyma alın ki biraz yağlı olsun. yağsız yemek yemek değildir bunu bilirsiniz, ona doyumluk derler.

- içine tuz, birkaç diş dövülmüş sarımsak ve biber salçası katın ki renk versin,

- sonra bunları karıştırıp tepsinin ortasına bir cm’lik kalınlıkta yayın,

- kenarlarına da domates, biber ve de patates dilimleyin afiyetle yiyin.

sağlıkla…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder