Pazartesi

İstanbul'un en iyisi: bafra pide...

babiş’in ‘kaleleri’ bir bir düşüyor. nitekim pazar günü bir kalesini daha kaybetti, teslim oldu, ‘haklıymışsın’ dedi, ‘artık sık sık gelelim buraya’ deyip babasına direnmekten vazgeçti.

efendim, uzun zamandır her fırsatta, ‘kızım gel seni istanbul’un en iyi pidecisine götüreyim, pide yiyelim’ der dururuz ve her seferinde de ‘hayır istememmm’ yanıtını alırız.

ancak babaların görevi asla ama asla pes etmemektir, asla doğruyu göstermekten geri durmamaktır.
biz de yılmadık ülkemiz tatlarının en olağanüstü hamur üstü lezzetlerinden lahmacundan sonra pidenin önemini anlatmaya çalışıp en iyi örnekleri babiş’e tattırmaya çalıştık, bu konuda büyük uğraşlar verdik. ancak babiş her seferinde ‘nuh’ dedi, ‘peygamber’ demedi.

dün hava kapalı ve yağmurluydu, babiş desen keyfi yerinde hatta market alışverişine çıkacak kadar mutluydu.

baba-kız alışveriş yapıp tam da akşam yemeğini konuşacakken iki sokak ötedeki bafra pideye gitme teklifini öylesine nasıl olsa babiş yine reddeder diye ortaya attık.

veee çocuk kısmı böyledir işte bunu unutmayacaksınız yani dün ‘hayırrr’ dediklerine gün gelir ‘evettt’ derler.


sonuçta babiş de hala ‘çocuk’ olduğundan bafra pidesi yeme teklifimize ‘olur ama peynirli var mı?’ yanıtını, verdi biz de ‘olmaz mı?’ deyince kadıköy / kızıltoprak’ta iki sokak ötedeki pidecinin yolunu tuttuk.

biz her zamanki klasik yumurtalı, kaşarlı, kavurmalı açık pidemizi söyleyecekken sabah babiş’le yaptığımız kahvaltıda yediğimiz yumurtaları hatırlayıp, bu kez kapalı kavurmalı pideyi, babiş yarım kıymalı yarım peynirliyi kapalı pideleri söyledi ve başladık sabırla beklemeye.


çünkü bafra pide’de pideler aceleye getirilmiyor. en az 20 dk bilemediniz yarım saat pideleri bekliyorsunuz.
ancak önünüze konulun pideler sonunda her şeyi unutturuyor size…


nitekim biz ellerimizle kavurmalı pidelere girişince babiş’in kibarlığı dikkatimizi çekti, kızımız yanında utanır olunca, babiş babasını utandırmamak için çatalı bıçağı bir yana bıraktı, karşılıklı pide alışverişine girişip hamur üstü lezzetlerin tadını çıkarmaya giriştik.

uzatmayalım lafı, babiş pideleri o kadar çok beğendi ki yanlarında gelen ayrana bile methiyeler düzüp, en kısa zamanda yeniden bafra pide’ye gelmek için babasından söz aldı.

sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazın

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.