Perşembe

izmir köfte







demiştik. bu çocuk kısmının ne zaman ne yiyeceği belli olmadığından bazı günler (bugünkü gibi) bir yemeği hazır tutmakta fayda var. hem hazır olacak bir yanda duracak hem de iştaha göre belki bir kaç tabak da yenilecek.

tabii böyle durumlarda (biz durmuş, dinlenmiş yemek yedirmiyoruz) kendi akşam yemeğinizi unutmanız gerekiyor. olsun ne güzel!

bu, 'öyle akşamlarda meyve yemek zorunda kalıyoruz' demektir ki başımıza sık gelir. ve bu 'zorunluluk' hallerine pek seviniriz.






malzemeler (2 kişilik )

- 250 gr. dana kıyma

- bir yumurta

- bir kuru soğan (rende)

- iki patates

- iki domates

- kızartmalık sıvı yağ

- karabiber, tuz

- iki tutam maydanoz ve az taze nane.

yapılışı

- kıymayı maydanoz, tuz, karabiberle yoğur. içine bir yumurta kır ve yoğurduklarına köfte şekli ver.

- patatesi soy ve dilimle.

- köfte ve patatesleri sıvı yağda kızart. bir yanda dursunlar.

- domatesi rendele, içine az sıvı yağ koyarak ateşe göster, çok az pişsin.

- domateslere neneyi ilave et ve bir bardak sıcak su kat.

- köfte ve patatesleri domatese kat. suyunu çekinceye kadar pişsinler.

sağlıkla...

hamiş: afiyetle yenildi. 'çok güzel olmuş babacığım ellerine sağlık' demek de ihmal edilmedi.










2 yorum:

  1. Merhabalar, ben bu yemeği yaparken köfte ve patatesleri pişirme kağıdı içinde fırında kızartıyorum. Çok daha hafif oluyorlar yağda kızarmadıkları için. Benimde oğlum bu yemeğe hiçbir zaman hayır demez. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil