Pazartesi

şimdi ekim zamanı!


biz aslında kentliyiz, toprağı neredeyse evimizin bahçesinde gördük ama görür görmez de aşık olduk!

o gün bu gündür aklımızdan çıkmıyor, ah keşke bir de bahçevanımız olsaydı ama yok! dolayısıyla kendimiz ekip kendimiz biçiyoruz!

arkadaşlar, şaka bir yana bahçe küçük bir seraya döndü birkaç aydır, ne ekersen o var!


ilk önce maydanoz soğanla başlamıştık, ilkbaharda domates, biber ve salatalık eklendi; yaz boyu az biraz hasat aldık, sıcaklar bütün çiftle çubukla uğraşanları vurduğu gibi bizi de vurdu, ne dalda kaldı ne yerde ama yılmadık şimdi yeni bir mevsim ya kolları yeniden sıvadık bahçemizdeki saksıların sayısını arttırdık, tohum niyetine ne varsa aldık, umutlandık!


bu arada biz hep cahil adamdan korkmuşuzdur ama korktuğumuz da hep başımıza gelmiştir! ilk önceleri paralar sayıp, sarıp sarmalanmış tohumlar aldık aktarlardan, kimini ekip biçtik kimini ziyan ettik; taa ki geçenlerde yolumuz mısır çarşısı’na düşene kadar akıllanmadık, olup biteni anlayamadık!


yoksa ki tohum dediğin gramla da alınırmış, kiloyla hatta çuvalla da satılırmış, üstelik de soğan mı istedin çeşit çeşidi var; baş soğan, arpacık vb. biber türlü türlü ya ıspanak ya bamya ya bakla ne istersen o var…

valla ayıptır söylemesi ne bulduysak aldık, bahçemizdeki saksıları donattık; kimi filizlendi kimi birkaç gün daha geçsin bekliyor; yakında maydanoz, soğan, sarımsak, dere otu, havuç, ıspanak, bamya ve de baklamız ve de çileğimiz olacak!


şimdilik babiş bile heyecanlı, saksı bahçemizi boy boy fotoğrafladı bile ama hasadın ne kadarından yer onu da Allah bilir!

sağlıkla…

3 yorum:

  1. Bende özendim şimdi balkonuma saksılar alıp yetiştirsem mi yoksa yapanlarınkine bakıp içmi geçirsem. İki çiçeği evde bakamıyorsun sebze mi yetiştireceksin der mi şimdi bizim babiş acaba dedim:))))Sağlıkla...

    YanıtlaSil
  2. şimdi tam zamanı tembellik etmeyin, yeter ki saksı koyacak güneş görecek bir yeriniz olsun, deneyin!

    YanıtlaSil
  3. hasatlarınızdan da ( umarım bol olur )tohum almaya çalışın ki doğal tohum döngüsü de sürsün.

    YanıtlaSil

yorum yazın

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.