Cuma

balık-ekmek ve de haliç manzarası...

babiş palamutu çok seviyor daha önce söylemiştik hatta kimi palamut yazıları da yazmıştık. bugünler yine palamut günleri. turfandaydı bir kaç haftadır. şimdilerde ise fiyatları oturdu daha çok bulunur ve yenilir oldu.

biz de baba-kız bir kaç kez hatta çok kez palamut yedik.

babiş palamutu ızgara ve de takoz kesilmiş seviyor. bir kaç farklı pişirme teknikleri önerdikse de kabul görmediğinden palamut eve takoz gelip takoz iniyor mideye.

gelelim yazımızın konusuna.... geçen işten bir kaç saat kırıp doğru eminönü'nde aldık soluğu.

fotoğraf çektik. video çektik tam da balık ekmeklerin yanında bütün direncimiz kırıldı. teknelerden birine yanaştık ve 5 tl'ye yarım ekmek ve sade palamut ızgara aldık.

arkadaşlar eminönü'nde balık-ekmek çok yemişliğimiz vardır. üstüne de hacı bekir'den badem ezmesi.. o da tatlı niyetine...

ancak bu kez yediğimiz balık-ekmek bize öyle geldi ki sanki hayatımızda yediğimiz bütün balıkların içinde en iyisiydi.

yemek keyfi biraz da mekan, açlık ve yemek yeme isteğine bağlıdır. sanırım bizde o gün surmadır hepsi vardı.

sanırız aşağıdaki videoyu görünce sizin de canınız balık ekmek çekecektir.



deriz ki balık-ekmek her daim güzeldir ama siz siz olun bizce akşam üstü gün batmaya durduğunda eminönü'nde olun. hem dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağınız manzarayı seyredersiniz hem de balık-ekmeği etrafınızda bulunan iştah kalabalığı ile birlikte afiyetle yersiniz.


bu arada yine deriz ki balık-ekmeği siz balık teknelerinden yiyin ama karnınızı doyurup da nefsinizi körelttikten sonra başka balık-ekmek tezgahlarını dolaşmaya çıkın. hele de bir turist grubuna rast gelirseniz seyirlerine doyum olmuyor.

sağlıkla...

hamiş; şimdi babiş bu yazıyı okuyacak, videoları seyredecek ve bize gelip, "babiş canım çok balık-ekmek çekti, beni eminönü'ne götürsene" diyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yazın

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.