Çarşamba

tereyağlı karides


tatil bitti yani başladığı yerde sonlandı, divandan kalkıp mutfağa yöneldik, sorumluluklarımızın başına geçtik!

aslında dinlenmesini bilene bir gün bile çok, hakkını verirsen on gün mavi yolculuğa eşittir ki bir yıl yeter adama... şu an o zindelik içindeyiz ki bu yıl bize çok lazım; babiş dershaneye başladı, eee okul birkaç güne kadar açılacak, dersler dersler arada dershane bütün bir yıl gece gündüz testler stresler ardından sınav bu arada biz boş durmayacağız mutfağın mönüsüne yeni reçeteler eklemek gerek; gezilecek, görülecek et ve balık ağırlıklı yemekler geliştirilecek daha neler daha neler?

söz etmiştik, “tavuk beyti geliştiriliyor” diye, devam ediyor alıştırmalar en son aklımıza ceviz geldi onu deneyeceğiz, bu arada son zamanlarda baba kızın deli gibi sevdiği arpa şehriyeyi önümüze gelen her ete katma huyumuz gelişti, hatta bizi neredeyse kontrol altına almak üzere, durduramazsak şehriye iştahını sonrası felaket!

geçen gün getirip tavukları önce haşladık sonra kızarttık sonra haşlama suyuna salça, tereyağı katıp neredeyse yarım paket şehriye döktük ki babiş’in iştahı görülmeye değerdi o kadar abarttı o kadar abarttı ki şehriye sevmeyi, aç kaldık!

biz de kendimize onun sevmediği bizim bayıldığımız ne yazık ki derinde bir yerlerde duran karides yaptık; önce mantar, domates ve tereyağını birbirine kattık, suları çekilince karidesleri ekledik az biraz beklettik ki hemhal olsunlar tamm tabağa alırken de hatırladık ki keşke taze kaşar da olaydı, rendelerdik!

sağlıkla…

3 yorum:

  1. elinize saglik..guzel gorunuyorlar..

    belki bu tarif de ilginizi ceker:

    http://mekanimizmutfak.blogspot.com/2006/05/ekersiz-ilek-marmelat.html

    http://sineksekiz.wordpress.com/2009/08/15/sekersiz-recelin-sirri-elma-suyu-ve-pekmez/

    YanıtlaSil
  2. Bizde karidesi böyle kaşarlı yapardık bir zamanlar ama doktorumuz kolestrol sonuçlarını görünce hafif bir uyardı ve bir daha da yapamadık. Ellerinize sağlık bizim içinde bir tabak yiyin lütfen...

    YanıtlaSil

yorum yazın

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.