Çarşamba

tarçınlı kavurma!

babiş’e bayram sonrası kavurma yaptık, kurban etinden.

hem de tarçınlı!

tarçın son aylarda mutfağımızın gözdesi. neredeyse her yemeğe tarçın katar olduk.
baba-kız pek keyfimiz yerinde.
bir de babiş tavukgöğsüne tarçın serpip yese o zaman değmeyin gitsin.


hamiş eğer kavurma yaparsan sana tarifidir;

-dana etini az biraz yağlı al,

-önce bir güzel suda beklet, ki bol bol kanı çıksın akıp gitsin,

-hatta birkaç kez suyunu değiştir,

-sonra etin suyunu süz, tencerenin altını yak,

-bırak etler kendi suyunu salsın sonra da çeksin,

-ve tarçınını ekle,

-önce harlı ateşte,

-sonra ocağı kıs en az bir saat kısık ateşte pişsin etler,

-tel tel olmaya başladığında da tuz ekle,

-afiyet olsun.

1 yorum:

yorum yazın

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.