Cuma

mımm eline sağlık!

yok şimdiye kadar hiç dert etmedik ne bulduysak ya sardık ya doldurduk; kimi yaprak kimi pazı sarması oldu bazen de biber bulduk biber dolması! renkleri de ha kırmızı ha yeşil ne gam!

zaten dolma içinin de içi hiç sabit olmadı... karışanımız görüşenimiz yok ya ondan herhal elimizin altında ne varsa dolmanın içinde o oldu.

aldığımız tek risk yiyen tarafından, ki oda ne yazık ki tek kişi, beğenilmesi beğenmezse yandığımızın resmidir. artık lafın bini bir para...

“gene şişirmişsin!”

“yuhh sana hiç yakıştıramadım!”

“ayy karnım aç zaten baba nerden bileyim nasıl olduğunu!”

bu kez de öyle oldu yani malzeme ne ise dolmada o var. markette dolmalık biber vardı onu oradan aldık gerisi mutfakta ne varsa!

kırık prinç var, koyduk; kuru soğan irice bir tane, bir çimdik tuz, az pul biber, bir domates kabuğu soyulmuş; et olarak da buzlukta kuzu eti var bir avuç onu kullandık ama et kıyma değil kuzu döşü!

dolayısıyla eti en keskin bıçağımızla parça parça kesme tahtasının üstünde doğradık içe kattık.

yok yok dolmanın içinin tıka basa doldurulmayacağını biliyoruz artık o konuda usta sayılırız yarısına kadar doldurduk. Tenceremize altı biberi yan yana sıraladık üstlerine çıkacak kadar da su ekledik.

neredeyse bir 40 dk kısık ateşte pişti dolmalar. bir yarım saat de kendilerini bulsun diye beklettik.

ve babiş okuldan gelir gelmez de iştahına sunduk, yedi hatta yaladı yuttu dedi ki;

“babiş bunun tadı çok güzel! eti de farklı! eline sağlık!”

sağlıkla...

2 yorum:

  1. oh ellerinize sağlık... Kayınvalidem yapardı, bıçakla kıyma yapma işini... Greçekten de çok lezzetli olurdu... onunla birlikte gitti o lezzet.

    YanıtlaSil
  2. Bicakla ya da satirla kiyma ayri bir lezzet katiyor. Ozellikle koftede daha da bir guzel oluyor. Ellerinize saglik. Ingiltere'den sevgiler.
    narcicegirengi.com

    YanıtlaSil

yorum yazın

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.